Flashmobbal népszerűsítjük a német nyelvet

2024. április 8-14. között országszerte több száz programmal startol a Wunderbar Fesztivál, amelyen a német kultúra, zene, gasztronómia és hagyományok mellett a nyelvtanulásról is szó lesz. Az országban 170 intézményben zajlanak irodalmi, kulturális, oktatási, színházi események, amelyeket a www.wunderbarfesztival.hu oldalon lehet nyomon követni.
A fesztiválra ezekben a napokban országszerte több tucat városban kicsik és nagyok flashmobbal hívják fel a figyelmet. Ezt tesszük mi is március 25-én, hétfőn 10 órakor a IV. Béla király téren.

Tudtátok, hogy a német nyelv ma is a második legnépszerűbb nyelv Magyarországon? Nézzük, miért érdemes németül tanulni:

  1. A kultúra alapnyelve. Goethe, Kafka vagy Thomas Mann eredetiben? Wagner vagy Mozart-kották im Original? Nem létezne európai kultúra a német nyelv nélkül.
  2. Karrier itthon. Német, osztrák és svájci cégek közel félmillió embernek adnak Magyarországon munkát. Ha az angol is a céges nyelv, vezető pozíciókba könnyebben kerülhet, aki beszél németül is.
  3. Karrier külföldön. Németország, Ausztria és Svájc közel vannak, és tárt karokkal várják a képzett munkaerőt mindenféle pozícióban.
  4. Európa legjobb egyetemei. Egészen jó némettel máris megnyílnak a határok, és a legszuperebb német nyelvű egyetemeken lehet tanulni.
  5. Üzleti élet. Mindenki beszél angolul, de biztos üzleti siker vár arra, aki németül szól a német anyanyelvűekhez.
  6. A tudomány és kutatás nyelve. A kutató, a tudományos életben aktív tudós nehezen boldogul német nélkül, hiszen ez a tudomány második legfontosabb nyelve. Nem beszélve az ösztöndíjakról, amelyekre például az Osztrák-Magyar Akció Alapítványnál vagy a Német Felsőoktatási Csereszolgálatnál (DAAD) lehet pályázni.
  7. Turizmus. A német nyelvű turisták nagy utazók, és szeretik, ha a saját nyelvükön beszélhetnek idegen országokban is. És az sem utolsó, amikor el tudjuk igazítani a turistákat a Parlament felé, és hálásan mondják, hogy DANKE

Várunk mindenkit a fesztivál rendezvényein!

 

Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium
2120 Dunakeszi, Bazsanth Vince utca 10.
OM azonosító: 032550
Telephely kód: 001
Tel.: 27-342-212
További elérhetőségeink

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer