Frankofón napok

Idén először rendezte meg március 18-20. között a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium a frankofón napokat. A frankofóniát, azaz a francia nyelvű országok szövetségének ünnepét március 20-án tartja a világ, ez adott apropót a háromnapos rendezvénysorozathoz. A program nem titkolt célja, hogy felhívja a figyelmet a francia nyelvre és népszerűsítése azt.

Az esemény fő helyszíne az iskola aulája volt, ahol a franciául tanuló diákok által készített ismeretterjesztő plakátokból kiállítást rendeztek. A sokszínű, érdekes munkák segítségével betekintést nyerhettünk ebbe a rendkívül gazdag kultúrába. Egy kis franciás hangulatot is csempésztek a szervezők az aulába.

Az egyik sarokban kávéházat idéző helyszínt rendeztek be, ahol a diákok francia zenék közül választhattak a modern technika segítségével. Az itt kihelyezett kosárkákból szabadon válogathattak a gyerekek a népszerű francia és belga képregényfigurákat ábrázoló színezhető matricák közül is. Természetesen a játék sem maradhatott el, a kvíz nyereménye pedig mi más lett volna, mint belga, illetve Merci csokoládé.

A délutáni előadások elsősorban az idősebb diákokat szólították meg. Előbb a Campus France igazgatónője tartott tájékoztatást a franciaországi továbbtanulási lehetőségekről, majd régi radnótis diákok meséltek arról, hogy milyen fontos szerepet játszik életükben a francia nyelv.

Reméljük, hogy ez a hagyományteremtő kezdeményezés hosszú jövő előtt áll!

Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium
2120 Dunakeszi, Bazsanth Vince utca 10.
OM azonosító: 032550
Telephely kód: 001
Tel.: 27-342-212
További elérhetőségeink

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer