Szalagavató

szalagavatoKevés ünnepibb hangulatú adventi hétvégét tudok elképzelni, mint a szalagavatón töltött december 2-ai szombatot. Délután kettőtől egészen este nyolcig zsongott az iskola a kapkodó, felspannolt végzősöktől, tátott szájú alsóbbévesektől, meghatódott hozzátartozóktól és tanároktól, vagyis az ünnepélytől, amire már év eleje óta készültünk.
Először a 12. b és c osztály kapta meg a szalagot, majd az álomszerű keringőt követően színvonalas műsor következett néptánccal, énekkel és szaxofonszóval, de a fénypont természetesen a két osztálytánc volt. Végül keretezvén az ünnepséget, újra megcsodálhattuk a keringőt, ezután pedig egy-egy dallal, illetve virággal köszönték meg a végzősök tanáraik munkáját.
A 12. a és d osztály ünnepsége hasonlóképp zajlott, kiegészülve a végzős néptáncosok produkciójával. A keringő után újabb ének következett, majd a diákok és hozzátartozók táncát követően minden 12.-est az aulában várta az ünnepi vacsora.
11.-esként nagyon meghatónak és gyönyörűnek találtam az idei szalagavatót, és remélem, hogy miután kipihenték az elmúlt hónap fáradalmait, szép emlék marad minden frissen szalagozott számára is ez a mérföldkő.

(Borsodi Eszter)

Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium
2120 Dunakeszi, Bazsanth Vince utca 10.
OM azonosító: 032550
Telephely kód: 001
Tel.: 27-342-212
További elérhetőségeink

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer