Zene világnapja

Október 3-án koncertidén is megrendeztük a mára szinte hagyománnyá vált zene világnapi ünnepséget iskolánkban. A plakátok már szeptember utolsó napjaiban láthatóak voltak a folyosókon, a fellépők pedig izgatottan várták az eseményt.

Az első szünetben vállalkozó kedvű tanáraink előadásában hallgathattuk meg a „Mi vagyunk a Grund” című dalt, ami az éneklésbe bekapcsolódó diákok számából ítélve nagy sikert aratott.
A török küldöttség érkezése miatt a második szünet negyven percig tartott, így több produkcióra is volt idő. Ezek közt szerepelt egy vonós kvintett előadása, valamint két néptáncos csoportot is láthattunk. A szünetekben több osztály is fellépett egy-egy közös produkcióval, emellett rengeteg diáktársunk mutatta be zenei tehetségét, például láthattunk szaxofonos előadást, valamint egy citerást is meghallgathattunk.
csoportkepA színvonalas produkciókat valószínűleg a diákok és tanárok is egyformán élvezték, valamint a török küldöttség tetszését is elnyerték.

Reméljük, a zene világnapjának hagyománya nem törik meg, jövőre is megnézhetjük diáktársaink színes előadásait. Köszönjük Kolossa Katalin tanárnőnek, hogy idén is megszervezte ezt a programot.

(Bajkai Boróka)

Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium
2120 Dunakeszi, Bazsanth Vince utca 10.
OM azonosító: 032550
Telephely kód: 001
Tel.: 27-342-212
További elérhetőségeink

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer