Egyéni munkarend

Tájékoztató a jogviszony szüneteltetésével és az egyéni munkarenddel kapcsolatos tudnivalókról

 

Külföldi tartózkodás esetén

2020. január 1-jén hatályba lépő jogszabályváltozások alapján abban az esetben, ha a tanköteles korú tanuló külföldön teljesíti tankötelezettségét, ezt be kell jelenteni az Oktatási Hivatal számára – a köznevelési intézmény értesítése mellett. A külföldi tanulmányok alatt a tanuló magyarországi tanulói jogviszonya szünetel, kivéve, ha tanulmányait egyéni munkarenddel rendelkezőként Magyarországon folytatja.

Az Oktatási Hivatal a bejelentésekhez elektronikus űrlapot biztosít.

A kedves szülőknek lehetőségük van ügyfélkapus hitelesítéssel kitölteni az űrlapot, ebben az esetben az ügyintézés teljes mértékben elektronikusan történik, bejelentésüknek befogadásáról elektronikusan, Ügyfélkapu tárhelyén kapnak tájékoztatást.

Abban az esetben, ha nem rendelkeznek Ügyfélkapu regisztrációval, úgy az elektronikusan kitöltött kérelem űrlap beküldését követően a rendszer által generált PDF dokumentumot ki kell nyomtatni és – az aláírásával történő hitelesítést követően – postai úton be kell küldeni az űrlapon feltüntetett címre.

Az alábbi oldalon érhető el a bejelentéssel kapcsolatos tájékoztató és a bejelentéshez használandó elektronikus űrlap, amely az általános információk mellett tartalmazza a kérelmek benyújtásával kapcsolatos tudnivalókat:

Külföldre távozással kapcsolatos tájékoztató és a kérelem benyújtása

Az iskola részére a külföldi tartózkodást az alábbi dokumentum kitöltésével  kell bejelenteni:

külföldi tartózkodás bejelentő

Egyéni munkarend kérelmezése esetén

Azon diákjaink, akiknek azt egyéni adottsága, sajátos helyzete indokolja, a tankötelezettség teljesítése céljából határozott időre egyéni munkarendet kérelmezhetnek.

Az egyéni munkarendet az Oktatási Hivatal engedélyezi, az ezzel kapcsolatos részletes információk az Oktatási Hivatal honlapján – https://www.oktatas.hu/kozneveles/egyeni_tanuloi_munkarend – érhetők el.

Kérjük, hogy ilyen irányú szándék esetén előzetesen konzultáljanak az osztályfőnökkel vagy Szilágyiné Manasses Melinda igazgatóhelyettessel, akik az egyéni munkarendből adódó kötelezettségekről tájékoztatást tudnak adni.

Az Oktatási Hivatal egyéni munkarend engedélyének másolatát az iskolában be kell mutatni, a további teendőkről, a vizsgák tervezett időpontjáról ezt követően adunk részletes tájékoztatást.

 

Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium
2120 Dunakeszi, Bazsanth Vince utca 10.
OM azonosító: 032550
Telephely kód: 001
Tel.: 27-342-212
További elérhetőségeink

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer